Як обмежити доступ до своєї сторінки ВКонтакте, фото, відео, стіну, друзів, групи

На сайті ВКонтакте є налаштування приватності, через які можна приховувати свою сторінку. Як відкрити ці налаштування, ми покажемо нижче. Що саме там можна налаштувати, щоб приховати сторінку або закрити її від певних людей або просто від всіх сторонніх?

Приховати себе ВКонтакте: налаштування приватності

У налаштуваннях є цілий розділ налаштувань "Налаштування". Вони визначають, кому і що можна дивитися, писати на твоїй сторінці, відправляти особисті повідомлення, коментувати, запрошувати в групи. Ти можеш все зробити, як тобі треба.

Там чотири розділи:

  1. Моя сторінка — кому ти дозволяєш і кому забороняєш дивитися ту чи іншу інформацію на твоїй особистій сторінці ВКонтакте
  2. Записи на сторінці — все, що стосується твоєї стіни
  3. Зв'язок зі мною — обмеження особистих повідомлень, запрошень
  4. інше

Зайти на твою сторінку може будь-яка людина (користувач ВКонтакте), а ось що він на ній побачить, залежить від налаштувань. Можна вибрати, кому можна бачити інформацію на твоїй сторінці. Наприклад, щоб приховати місто, сімейний стан, потрібно в налаштуванні «Хто бачить основну інформацію моєї сторінки» вибрати, кому ти дозволяєш бачити цю інформацію. Інші — не побачать.

Ось так можна відкрити налаштування приватності і так вони виглядають. Далі ми розповідаємо про них:

Все, що обведено в прямокутник, ти можеш міняти. Для цього на кожну настройку можна натискати. Подивимося докладніше. Перша частина: "Моя сторінка". Перший пункт: «Хто бачить основну інформацію моєї сторінки». Наприклад, якщо зараз там вибрано «Показати усіх користувачів», ти можеш натиснути туди і вибрати «Друзі і друзі друзів» — це значить, що дивитися інформацію може людина, яку ти додав в друзі АБО будь-яка людина, що складається в друзях у одного з твоїх друзів .

Відкрити налаштування приватності в новому вікні можна за посиланням (ця інструкція залишиться, і ти зможеш переключитися назад на неї).

Ось все настройки в цьому розділі, якими ти можеш керувати:

  • Хто бачить основну інформацію моєї сторінки
  • Хто бачить фотографії, на яких мене відзначили
  • Хто бачить відеозапису, на яких мене відзначили
  • Хто бачить список моїх груп
  • Хто бачить список моїх аудіозаписів
  • Хто бачить список моїх подарунків
  • Хто бачить карту з моїми фотографіями
  • Кого видно в списку моїх друзів і підписок — тут можна приховати друзів, про це написано нижче
  • Хто бачить моїх прихованих друзів

Навпаки кожної з цих налаштувань показаний обраний зараз варіант. Туди можна натиснути і вибрати щось інше. Наприклад, щоб інформацію на сторінці бачили тільки твої друзі, вибери в кожному пункті варіант «Тільки друзі».

Тепер увага! Подумай, від кого ти хочеш закритися. Може бути, твою сторінку захоче подивитися майбутній супутник життя, який міг би стати твоєю долею назавжди. Але не зможе цього зробити. Тому не міняй ці настройки без особливої ​​необхідності.

Нижче, в розділі «Інше», є настройка «Кому в інтернеті видно моя сторінка». Там можна вибрати один з трьох варіантів:

  • Всім: це означає, що зайти на твою сторінку може будь-яка людина (навіть не користувач ВКонтакте)
  • Всім, крім пошукових сайтів: зайти на сторінку може будь-яка людина, але знайти тебе в Яндексі або Гуглі по імені і прізвища буде не можна
  • Тільки користувачам ВКонтакте: знайти тебе по імені і прізвища, а також зайти на сторінку, зможуть тільки користувачі ВКонтакте

Як приховати стіну

Повністю приховати стіну не можна. Але можна приховувати записи (зробити їх тільки для друзів):

Як приховати запис на стіні

Щоб приховати запис, опублікуй її тільки для друзів. Відкрий свою сторінку, натисни на «заголовок» стіни (де вказано кількість записів), і у тебе з'явиться створити новий запис з галочкою «Тільки для друзів». А можна написати що-небудь на стіні і поставити галочку навпроти слів «Тільки для друзів».

Зверни увагу на групу налаштувань «Записи на сторінці" — це як раз про стіну.

  • Хто бачить чужі записи на моїй сторінці — вибери, хто може бачити написане на твоїй стіні іншими людьми
  • Хто може залишати записи на моїй сторінці — вибери, кому дозволити писати на твоїй стіні (можна заборонити всім, тобто вибрати варіант «Тільки я»)
  • Хто бачить свої коментарі до записів — вибери, хто бачить коментарі на стіні (під записами)
  • Хто може коментувати мої записи — вибери, кому дозволити коментувати стіну

Якщо ти хочеш приховати всі записи на стіні від всіх, є крайній захід — це видалити всі записи по одній. Вони зникнуть назавжди, і ти ніколи їх не відновиш.

Як приховати свої репости?

Дозволити бачити репости тільки друзям, а від інших приховати — ніяк.Репост — це те, чим ти поділився. Ці записи на твоїй стіні можуть бачити твої друзі, передплатники, а також будь-які інші люди, яким не заборонено переглядати твою сторінку. Але є такий спосіб: можна вибірково заборонити конкретній людині дивитися твою сторінку, і таким чином приховати від нього репости (разом з усім іншим). Простіше кажучи, тобі потрібно заблокувати цю людину. Але при цьому він також не зможе писати тобі в личку.

Як приховати одного, друзів

Приховати всіх друзів ВКонтакте можна (колись давно було можна). Можна приховати тільки 30 друзів, і ти можеш вибрати, кого саме приховати. За це відповідає настройка «Кого видно в списку моїх друзів і підписок». Натисни праворуч від неї, і відкриється список друзів. Щоб приховати одного, знайди його і натисни плюс. В кінці натисни «Зберегти зміни».

Як додати людини в приховані друзі?

Просто додай його в друзі як зазвичай, а потім сховай через настройку «Кого видно в списку моїх друзів і підписок», як ми тільки що розповіли. Пам'ятай, що приховати можна не більше 30 друзів.

Як приховати фотографії, альбом з фото?

Зайди в «Мої Фотографії» і натисни на «олівець» у верхньому правому кутку альбому, який ти хочеш приховати (треба навести на нього мишкою). Далі буде настройка «Хто може переглядати / коментувати цей альбом?». Навпаки неї вибери варіант, який тобі потрібен — наприклад, «Тільки друзі». Тут же можна обмежити, хто може коментувати фотографії в альбомі.

Якщо не видно потрібного альбому, натисни внизу «Показати всі __ альбомів».

Чи можна приховати альбоми «Фотографії з моєї сторінки», «Фотографії на стіні»?

Альбоми «Фотографії з моєї сторінки», «Фотографії на стіні» приховати не можна.

Чи можна приховати «Фотографії зі мною»?

Так можна. Відкрий Налаштування — Конфіденційність та зміни настройку «Хто бачить фотографії, на яких мене відзначили» (наприклад, можна вибрати «Тільки я» або «Тільки друзі»).

Чи можна приховати альбом «Збережені фотографії»?

Альбом «Збережені фотографії» раніше не можна було приховувати, тепер — можна. Відкрий Налаштування — Конфіденційність та зміни настройку «Хто бачить список моїх збережених фотографій» (наприклад, можна вибрати «Тільки я» або «Тільки друзі»). Є ще спосіб приховувати окремі фотографії з цього альбому: можна перенести фото з «Збережених фотографій» в інший альбом, а потім приховати цей альбом, як розказано вище.

Як приховати відеозапису

Створи альбом, в його налаштуваннях вкажи, хто може його дивитися, а потім помісти туди відеозаписи, які хочеш приховати від небажаних людей. Все робиться через «Мої Відеозаписи — Альбоми — Новий альбом».

Чому не можна повністю все приховати?

Тому що ВКонтакте — соціальна мережа, тобто сервіс для спілкування, нових знайомств, взаємодії людей. Ось перелік особистої інформації, яку не можна приховати від інших користувачів сайту ВКонтакте (згідно з правилами захисту інформації про користувачів сайту ВКонтакте):

  • Прізвище та ім'я.
  • Дата народження (якщо ти її приховав, друзі все одно можуть отримувати нагадування про твоє день народження).
  • Головне фото (аватарка).
  • Місто.
  • Відвідуване або закінчений вищий навчальний заклад, планований рік його закінчення, факультет.
  • Твої записи на стіні (крім тих, які ти створив тільки для друзів).
  • Інформація про твої підписках і передплатників.
  • Список друзів, крім тих, яких ти вибірково приховав (але не більше 30).

Якщо ти хочеш повністю приховати сторінку, фотографії, своїх друзів, є тільки один вихід — видалити сторінку (це можна зробити в «Моїх налаштуваннях») і більше ніколи не повертатися на сайт. Але без тебе буде дуже сумно!

Як зробити, щоб мене не можна було знайти у ВКонтакте?

Ми вже відзначили, що абсолютно все приховати не можна. Але по-перше, ти можеш використовувати всі способи приховати інформацію про себе, про яких ми розповіли (перечитай цю сторінку з самого початку), а по-друге, ти можеш поміняти ім'я та прізвище.

Чи можна подивитися приховане ВКонтакте?

Якщо ВКонтакте щось приховано, то це не просто так. Значить, тобі це не можна дивитися, так захотів людина. А розробники подбали, щоб обхідного шляху не було. Але ти можеш спробувати зайти під іншим ім'ям, створити нову сторінку, спробувати додатися до цієї людини в друзі.